În momentul de față nu se poate spune cu certitudine de ce au murit cea mai mare parte a dinozaurilor (împreună cu o mare parte a plantelor și animalelor de acum 65 de milioane de ani): există mai mulți factori care ar fi putut contribui la acea extincție.

Se știe că în acea perioadă un meteorit s-a prăbușit pe teritoriul actual al Mexicului și a produs un crater imens. Evenimentul ridicat în atmosferă o mulțime de particule, suficiente cît să blocheze razele Soarelui, ceea ce a dus la dispariția plantelor și ierbivorelor. După ele au dispărut și carnivorele, de foame. Cîteva specii de animale (inclusiv mamifere și dinozauri) care au supraviețuit doar pentru că erau suficient de adaptați pentru hrăni (și) cu semințe. Nici eventualele invenții nu sînt de neglijat cînd vine vorba de dispariția unui grup de animale, chiar făcînd parte din specii diferite.

O teorie din ultimii ani spunea că la prăbușirea meteoritului dinozaurii erau deja în declin, atît ca număr cît și ca diversitate a speciilor, iar prăbușirea meteoritului nu a făcut decît să le dea lovitura de grație.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 0
PoorBest  
De ce au murit dinozaurii? - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 0 out of 5 based on 0 reviews.