În mod normal cea mai importantă parte a sistemului digestiv uman (adică locul unde are loc extragerea substanțelor nutritive din mîncare) are aproximativ 10 metri lungime și se împarte în două: intestinul subține și cel gros (colonul).

 

Colonul are aproximativ un metru și, uneori, oamenii sînt predispuși să facă cancer: anumite celule se multiplică prea mult și formează polipi pe marginea intestinului. O mare parte a polipilor sînt inofensivi, dar cîțiva pot fi canceroși.

Nu se știe încă foarte bine care-s condițiile apariției cancerului de colon, dar se consideră că există un factor genetic (anumite gene sînt activate, iar genele ce le inhibează acțiunea sînt defectuoase sau lipsesc) și un factor de mediu.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 0
PoorBest  
Riscul cancerului de colon - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 0 out of 5 based on 0 reviews.