Ideea sovieticilor de a pune pe orbita planetei niște oglinzi care să reflecte lumina spre suprafața planetei era bună, chiar dacă nu a fost concretizată niciodată (cel puțin pînă acum, și probabil nu va fi pusă în practică nici în următoarea sută de ani). Avantajele ar fi o noapte ceva mai scurtă, mai puțină energie electrică cheltuită în timpul iernii și, probabil, anotimpuri mai puțin aspre. Cu condiția să nu fie noros prea mult timp.

Pînzele solare sînt o altă idee științifico-fantastică care circulă de ceva vreme. Ea implică folosirea fotonilor pentru a da un impuls pînzelor și navei atașate lor, dar au un efect secundar interesant: fotonii sînt redirecționați într-o direcție anume, în funcție de orientarea pînzei. Exact ca-n oglinda spațială din paragraful anterior. Combinarea lor ar face o schimbare interesantă în modul de studiere a cerului.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

User Rating: / 0
PoorBest  
Oglinda spațială ce transformă noaptea în zi - Știință, ficțiune, fantastic și benzi desenate - Știință și tehnologie: 0 out of 5 based on 0 reviews.